ISTORIA SKODA

Skoda Oldtimer

Logo Skoda


Slavia Logo (1895 – 1905)

Biciclete si motocicletele Laurint & Klement au fost fabrica in atelierele Mlada Boleslav sub brandul Slavia. Logo-ul avea la baza o roata cu frunze de lamai, care simbolizau natiunea slava. Au fost aduagata numele fondatorilor companiei (Laurin & Klement) si astfel s-a format modelul noului logo.


L&K Logo (1905-1925)

Designul logoului L&K la fost influentat de stilul Art Nouveau, un curent cultural de la inceputul secolului 20. Initialele fondatorilor companiei sunt (probabil in legatura cu numele Václav Laurin sau laurel, lat. laurus nobilis) inconjurate de lauri in forma unei coroane, simbol asociat cu victoria si faima inca din antichitate. Laurii au prevazut probabil succesul L&K.


Škoda Logo (1926-1933)

Autombilele au fost produse la Mladá Boleslav sub numele Skoda din 1926. Chiar daca numele brandului s-a schimbat complet, forma noului logo de produs reflecta o continuitate cu etapa anterioara. Logoul Škoda dobandeste o noua forma ovala, dar numele bradului ramane elementul dominant in centru, inconjurat de lauri.


Škoda Logo (1933-1990)

Logoul cu renumita “sageata innaripata” a fost folosit pentru prima data in 1926. Originea acesui simbol este inconjurata de mister, uneori autorul ideii (cap stilizat de Indian care poarta o coroana din 5 pene) se presupune a fi directorul comercial al Škoda Plzeň, T. Maglič. Logo-ul circular albastru cu alb, completat cu sageata innaripata in miscare spre dreapta cu un varf de sageata stilizat, este folosit in acest moment pe diverse componente originale Skoda (ex. pe geamuri si cutii de motor).


Škoda Logo (din 1999)

Cu toate ca logoul Škoda este considerat unul dintre cele mai originale si stilizate branduri comerciale din lume, autorul acestuia ramane necunoscut. Logoul pe verde si negru, folosit din 1994, confera brandului Škoda o nota in plus de originalitate – negru simbolizeaza traditia sa centenara, in timp ce verdele simbolizeaza respectul pentru mediu.


Škoda Logo (din 2011)

Prin dezvaluirea noului concept de design, Skoda ofera o proiectie in viitor. Folosirea unor elemente stilistice moderne si tehnologia de ultima ora sunt pasi firesti. Noul concept de design contureaza strategia de crestere a companiei cu caracteristici clar definite, grija maxima si atentie la detalii. Sageata inaripata din noul design e mult mai mare si mai vizibila. Nuanta de culoare a acestui simbol a fost schimbata din “verde natural” intr-un “verde Skoda fertil”. Partea exterioara este evidentiata de un aspect mai bogat din punct de vedere cromatic si cu potential 3D.


Acest website folosește cookie-uri pentru a ne ajuta să vă oferim cea mai buna experiență când ne vizitați website-ul. Mai multe informații despre folosirea cookie-urilor și modul cum prelucrăm și protejăm datele Acceptă & Continuă